Guvernul transferă la Ministerul Transporturilor un teren necesar lucrărilor la Pasajul Băneasa

Guvernul a decis, miercuri, ca un teren de 5.700 metri pătraţi necesar construcţiei Pasajului Băneasa să fie transferat din administrarea Primăriei Capitalei în cea a Ministerului Transporturilor, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul de resort, Ludovic Orban.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul transferă la Ministerul Transporturilor un teren necesar lucrărilor la Pasajul Băneasa

Guvernul transferă la Ministerul Transporturilor un teren necesar lucrărilor la Pasajul Băneasa (Imagine: Mediafax Foto)

Orban a anunţat, marţi, că va prezenta Executivului spre aprobare o hotărâre pentru transferul acestui teren din administrarea Primăriei Capitalei în cea a Ministerului Transporturilor.

Consilierii municipali au aprobat, luni, trecerea terenului din domeniul public al Capitalei în cel al statului, pentru realizarea pasajului.

Ministerul Transporturilor a cerut municipalităţii transmiterea unui teren de 5.702 metri pătraţi care aparţine domeniului public al municipiului Bucureşti din administrarea CGMB în domeniul public al statului şi în administrarea sa, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Solicitarea a fost făcută în vederea realizării obiectivului "Fluidizarea traficul pe DN1, între kilometrul 8 şi 17 şi centura rutieră în zona de nord a Municipiului Bucureşti", în zona Pasajului inferior Băneasa pe DN1, la intersecţia cu Bulevardele Aerogării şi Ion Ionescu de la Brad.

În luna august, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Transporturilor să desemneze o echipă care să se ocupe de execuţia pasajului Băneasa, pentru ca lucrările să fie efectuate rapid şi să nu treneze din cauza devierilor de reţele, a exproprierilor şi defrişărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici