Guvernul ungar a trimis ajutoare de aproape opt milioane de forinţi pentru România

Autorităţile ungare au trimis României ajutoare în valoare de 7,8 milioane de forinţi, constând în pompe de apă, generatoare sau furtunuri, acestea fiind transmise Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri şi direcţionate către zonele afectate de inundaţii.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar a trimis ajutoare de aproape opt milioane de forinţi pentru România

Guvernul ungar a trimis ajutoare de aproape opt milioane de forinţi pentru România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de ABA Crişuri, Guvernul ungar a trimis, prin Directoratul General pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, în sprijinul sinistraţilor din Moldova materiale pentru evacuarea apei, în valoare de 7.802.000 forinţi, la cererea României pentru asistenţă internaţională şi prin Acordul bilateral Ungaria - România.

"Aceste materiale au ajuns ieri (miercuri - n.r.) la ABA Crişuri, iar în decursul zilei de azi (joi - n.r.) vor ajunge la Galaţi. Materialele trimise de Direcţia Apelor din Debrecen constau în zece pompe de apă (1300l/min), două generatoare cu o capacitate de 4kw, opt corpuri de iluminat, opt cabluri rotative a câte 30 de metri, 5.000 de torţe cu ulei de parafină, două role de geotextil, zece furtunuri de aspirare şi 20 de furtunuri de presiune", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, aceste materiale vor intra în patrimoniul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici