Guvernul va premia peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu 10 examenele naţionale. Sumele oferite

  • Peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu media generală 10 examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2020, vor primi stimulente financiare.
  • Astfel, absolvenţii de ciclu gimnazial cu „10 pe linie” vor primi câte 1.000 de lei, iar cei de liceu câte 3.000 de lei.
264 afișări
Imaginea articolului Guvernul va premia peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu 10 examenele naţionale. Sumele oferite

Guvern va premia peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu 10 examenele naţionale. Sumele oferite

Executivul a aprobat joi Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale.

„Astfel, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidaţi cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat, opt candidaţi au susţinut testul de maturitate în sistem german. Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu <10 pe linie>.”, transmite Ministerul Educaţiei

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici