Guvernul va suplimenta din nou bugetul programului "Rabla"

Guvernul va suplimenta din nou bugetul alocat programului "Rabla", după ce a constatat că până în prezent au fost deja distribuite 94.000 tichete valorice dintr-un total de 110.000 bonuri alocate pentru casarea vehiculelor uzate, a anunţat, miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

51 afișări
Imaginea articolului Guvernul va suplimenta din nou bugetul programului "Rabla"

Guvernul va suplimenta din nou bugetul programului "Rabla" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El a prezentat, la sediul Guvernului, o serie de date din care rezultă că până în prezent au fost predate la centrele de casare REMAT un total de 32.000 maşini vechi şi au fost achiziţionate 11.000 autoturisme noi.

Într-un interval de două luni, REMAT a casat 63.000 maşini, aproape dublu comparativ întreaga perioadă a anului trecut, când au fost predate 32.000 de unităţi.

"În momentul de faţă am distribuit 94.000 tichete valorice din cele 110.000 pe care le avem şi voi pregăti pentru săptămâna viitoare o hotărâre de guvern privind suplimentarea din nou a fondului, pentru că se pare că şi peste 110.000 de maşini există cerere. Asigur pe toată lumea că există bani la Fondul de mediu pentru a putea asigura banii pentru toate maşinile vechi predate", a spus ministrul Mediului la finalul reuniunii de miercuri a Executivului.

"Un număr de 11.000 maşini noi vândute înseamnă 2,9 vouchere pe maşină, deci 33.000 vouchere care au fost folosite. În ianuarie şi februarie s-au vândut 2.500 de maşini noi, iar numai prin acest program s-au vândut de aproape cinci ori mai multe maşini. Este cea mai mare creştere din UE, în afară de Anglia, şi acest trend se păstrează", a spus Borbely.

Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a fost suplimentat, la jumătatea luni martie, de Guvern cu 195 milioane lei, pentru achiziţionarea unui număr suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea maşinilor uzate.

Fondul a fost suplimentat după ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-şi casează maşinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", care ar fi trebuit să ajungă pentru întregul an, au fost epuizate.

Ediţia 2010 a programului "Rabla" a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi.

Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunţa la momentul lansării că speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable. Toate cele 50.000 de tichete tipărite iniţial au fost împărţite REMAT-urilor în aproximativ o lună, perioadă în care au fost casate circa 32.000 de maşini vechi, cam tot atât cât în întreg anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici