Hackerul care a spart servere ale Armatei SUA este masterand la o facultate de Economie

Tânărul acuzat că a spart serverele Departamentului de Apărare al Armatei SUA este masterand în anul întâi la specializarea Bănci şi Pieţe Financiare din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor (FEAA) din Iaşi, comisia de etică a facultăţi urmând să analizeze cazul său.

69 afișări
Imaginea articolului Hackerul care a spart servere ale Armatei SUA este masterand la o facultate de Economie

Tânărul din Iaşi acuzat că a spart servere ale Armatei SUA este masterand la o facultate de Economie

Decanul FEAA Iaşi, Dinu Airinei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Eduard Mândru, în vârstă de 23 de ani, a terminat anul trecut cursurile FEAA Iaşi, iar în prezent este masterand la specializarea Bănci şi Pieţe Financiare.

Decanul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor Iaşi s-a declarat surprins că "astfel de studenţi dotaţi nu îşi folosesc calităţile într-un mod constructiv".

"Vom analiza situaţia şi dacă va fi găsit vinovat vom vedea ce sancţiuni vom lua. Decizia nu-mi aparţine mie, ci comisiei de etică", a afirmat Dinu Airiniei.

Eduard Mândru a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a accesat în mod neautorizat serverele Comandamentului Unităţii de Testare pentru Dezvoltare şi Experimentare din cadrul Departamentului de Apărare al Armatei SUA, prejudiciul în acest caz fiind de 35.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici