Hackerul român Victor Faur, căruia NASA şi Marina Americană îi cer 240.000 de dolari pentru că le-a spart serverele: „N-o să vadă de la mine niciun cent!”

La 20 de ani, Victor Faur s-a dovedit a fi unul dintre cei mai pricepuţi hackeri din lume, reuşind performanţa de a penetra sistemele de securitate ale computerelor NASA, US Navy (Marina Americană), US Departament of Energy (DoE), Jet Propulsion Laboratory (JPL) şi Goddard Space Flight Center, (GSFC).

454 afișări
Imaginea articolului Hackerul român Victor Faur, căruia NASA şi Marina Americană îi cer 240.000 de dolari pentru că le-a spart serverele: „N-o să vadă de la mine niciun cent!”

Hackerul român Victor Faur, căruia NASA şi Marina Americană îi cer 240.000 de dolari pentru că le-a spart serverele: „N-o să vadă de la mine niciun cent!” (Imagine: www.gandul.info)

Atacurile informatice s-au desfăşurat în perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006. Condamnat până acum de două instanţe, Faur este judecat de Curtea de Apel Timişoara, iar dacă va pierde, va fi obligat la plata a 240.000 de dolari. Asul computerelor are însă un plan pentru a eluda sancţiunea.

Citeşte mai multe despre hackerul român pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici