Haosul zborurilor: companiile aeriene au anulat aproape 16.000 de zboruri în august

Turkish Airlines este transportatorul cu cele mai multe anulări din Europa.

4431 afișări
Imaginea articolului Haosul zborurilor: companiile aeriene au anulat aproape 16.000 de zboruri în august

Haosul zborurilor: companiile aeriene au anulat aproape 16.000 de zboruri în august

Companiile aeriene europene au anulat 15.788 de zboruri programate pentru august din cauza grevelor şi a lipsei de personal, reprezentând 2% din programul lor total şi 60% din operaţiunile la nivel mondial.

Cifra reiese dintr-un raport al Cirium, firma de analiză a sectorului aviaţiei. În plus, companiile aeriene din întreaga lume au înregistrat 25.378 de zboruri anulate din programul lor din august, ceea ce înseamnă eliminarea a aproximativ 818 zboruri pe zi, 4,4 milioane de locuri nevândute şi mai puţin de 1% din programul total.

Raportul Cirium subliniază că Europa este cea mai afectată regiune din cauza unei combinaţii între creşterea cererii, lipsa de personal şi disputele de muncă care au dus la o serie de greve. În ceea ce priveşte companiile aeriene, Turkish Airlines este transportatorul cu cele mai multe anulări din Europa, cu 4.408 zboruri, dintre care jumătate spre Istanbul şi un sfert către Rusia. Au urmat British Airways cu 3.600 de anulări, easyJet (2.045), Lufthansa (1.888) şi Wizz Air (1.256).

În alte părţi ale lumii, Azul(Brazilia)  a anulat 2.133 de zboruri, Coreea de Sud Korean Air a anulat 2.033, în timp ce IndiGo din India a anulat 2.030.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici