Harghita: O femeie de 72 de ani, internată cu suspiciune de gripă porcină

O femeie în vârstă de 72 de ani este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, fiind izolată într-un salon întrucât în cazul său există suspiciuni de gripă A H1N1.

26 afișări
Imaginea articolului Harghita: O femeie de 72 de ani, internată cu suspiciune de gripă porcină

Harghita: O femeie de 72 de ani, internată cu suspiciune de gripă porcină (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, Emilia Braic, femeii i s-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti şi a fost anunţat Centrul pentru boli transmisibile.

Braic a spus că femeia a povestit că a avut musafiri din Canada, fiica şi ginerele său, dar a fost şi la o nuntă din Ungaria. Femeia le-a spus medicilor că ginerele ei a venit bolnav din Canada, având febră.

Conform sursei citate, marţi, femeia a făcut febră şi a acuzat dureri musculare şi de gât, astfel că a mers la medicul de familie, care a trimis-o la spital. Ea a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu Ciuc, cu suspiciune de gripă A H1N1.

Braic a afirmat că starea femeii este bună, ea primind tratament antiviral.

Directorul DSP Harghita a precizat că femeia locuieşte singură, astfel încât nu există suspiciuni de boală în cazul altor persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici