Hărţile de zgomot ale Capitalei vor refăcute de către primărie

Primăria Capitalei a anunţat miercuri că a atribuit contractul care vizează refacerea hărţilor de zgomot şi revizuirea planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului în Bucureşti.

211 afișări
Imaginea articolului Hărţile de zgomot ale Capitalei vor refăcute de către primărie

Oferta declarată câştigătoare este cea a Institutului de Cercetări în Transporturi – Incertrans, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Valoarea contractului este de 296.900 de lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 14 luni, din care 5 luni pentru refacerea hărţilor de zgomot şi 9 luni pentru reevaluarea/revizuirea planurilor de acţiune.

Conform autorităţilor, hărţile strategice de zgomot se realiză în format grafic 3D, cu softuri specializate, pe următoarele straturi tematice: curbe de nivel, clădiri, spaţii verzi, aliniament drum, aliniament linii tramvai, amplasamente industriale. Acestea se modelează pentru cele trei surse de zgomot, trafic rutier, trafic feroviar-tip tramvai, industrie, şi pentru indicatorii anuali de zgomot.

În urma realizării hărţilor strategice de zgomot se obţin informaţii privind estimarea numărului de locuitori, a numărului de locuinţe şi a numărului de clădiri speciale (unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti) expuse la diferite intervale ale indicatorilor de zgomot Lzsn şi Ln”, a transmis primăria.

În cea de-a doua etapă, reevaluarea/revizuirea planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului, se vor analiza măsurile din planul de acţiune implementat până în prezent şi se vor propune măsuri noi de reducere a zgomotului pentru fiecare dintre cele 3 surse de zgomot.

Hărţile strategice de zgomot se refac la cel puţin 5 ani. Hărţile existente ale Municipiului Bucureşti au fost realizate pe baza datelor şi indicatorilor din anul 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici