Hărţile topografice ale Agriculturii vor fi executate de MApN

Operaţiunile de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României pentru Ministerul Agriculturii vor fi executate de efective ale Ministerul Apărării, în perioada 31 martie 2010-31 decembrie 2020, în baza unui protocol, cheltuielile fiind suportate din bugetul Agriculturii, a decis Guvernul.

1341 afișări
Imaginea articolului Hărţile topografice ale Agriculturii vor fi executate de MApN

Hărţile topografice ale Agriculturii vor fi executate de MApN

Activitatea de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor va fi considerată drept de interes naţional, iar structurile Ministerului Apărării care execută aceste operaţiuni vor fi stabilite de către ministrul de resort, se arată într-o ordonanţă de urgenţă aprobată recent de Executiv.

Ministerul Agriculturii va plăti Ministerului Apărării un avans de 30%, iar sumele încasate din aceste servicii vor constitui venituri ale activităţilor finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă Ministerul Apărării Naţionale.

Înregistrările rezultate în urma serviciilor de aerofotogrammetrie şi ortofotoplanurile fac obiectul dreptului de autor al Ministerului Apărării, iar Ministerul Agriculturii şi instituţiile din subordine au drept de utilizare a acestora.

Ortofotoplanurile rezultate vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice centrale şi locale, gratuit, la cerere, potrivit protocoalelor încheiate între acestea şi Ministerul Apărării.

Guvernul justifică ordonanţa de urgenţă prin recomandările misiunilor de audit ale Comisiei Europene referitoare la calitatea sistemului de identificare a parcelelor agricole şi condiţiile specifice din România privind necesitatea înlocuirii ortofotoplanurilor la intervale de timp de 3 ani, în ultima perioadă constatându-se schimbări majore de peisaj, precum şi prin riscul excluderii, parţiale sau totale, a României de la finanţarea comunitară, pentru cheltuielile aloperite din Fondul European de Garantare Agricolă.

Executivul susţine totodată că neadoptarea ordonanţei ar avea drept consecinţă aplicarea de penalităţi României, ca urmare a neactualizării sistemului de identificare a parcelelor agricole, ceea ce ar conduce, implicit, la nelocarea banilor din Fondul European de Garantare Agricolă către fermieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici