Hematologii nu au recomandat intervenţia de splinectomie în cazul lui Chiţac

Medicii hematologi de la Spitalul Fundeni nu au dat recomandare pentru intervenţia de splinectomie în cazul lui Mihai Chiţac, care a fost eliberat temporar din penitenciar, în vederea efectuării acestei operaţii, astfel că el va fi externat, miercuri, de la Spitalul Universitar Floreasca.

38 afișări
Imaginea articolului Hematologii nu au recomandat intervenţia de splinectomie în cazul lui Chiţac

Mihai Chiţac (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Declaraţia a fost făcută, miercuri, pentru MEDIAFAX, de managerul Spitalului Floreasca, unde Chiţac a fost internat după eliberarea temporară din penitenciar, Mircea Beuran.

Acesta a precizat că, după ce a fost primită această notă de la Spitalul Fundeni, nu se mai justifică rămânerea în spital a lui Chiţac, astfel că acesta va fi externat.

Beuran a adăugat că au fost terminate explorările în cazul lui Mihai Chiţac, astfel că există un set de analize cu care acesta va pleca de la externare, iar dacă va exista o altă recomandare privind tratamentul într-o clinică de specialitate a Spitalului de Urgenţă, atunci Chiţac va fi reinternat.

În 21 iunie, Mihai Chiţac a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a fi internat.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 17 iunie, eliberarea lui Mihai Chiţac din penitenciar, pentru o lună, instanţa admiţând cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare, după ce acesta a fost programat pentru operaţie.

Judecătorul care l-a eliberat pe Mihai Chiţac a arătat, în motivarea deciziei, că preferă să-l lase liber pe fostul general pentru că instituirea pazei ar fi contraproductivă, deoarece ar avea efect negativ asupra stării psiho-morale ale unui suferind şi l-ar lipsi şi de ajutorul familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici