Hossu: Au fost făcute corecţii substanţiale la Justiţie

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus, vineri, că au fost făcute corecţii substanţiale la Justiţie, au fost reduşi coeficienţii pentru funcţiile de conducere, dar nu în mod semnificativ, dar au fost operate creşteri substanţiale pentru magistraţii aflaţi mai jos pe grila de salarizare.

15 afișări
Imaginea articolului Hossu: Au fost făcute corecţii substanţiale la Justiţie

Hossu: Au fost făcute corecţii substanţiale la Justiţie (În imagine, Palatul Justiţiei: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Hossu a declarat, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că aceste corecţii la Justiţie au fost făcute pentru a echilibra diferenţa între funcţiile de conducere şi cele de execuţie.

De asemenea, preşedintele "Cartel Alfa" a spus că au fost reduşi coeficienţii şi în cazul demnitarilor - premierul, preşedinţii Camerei Deputaţilor, Senatului, Curţii de Conturi, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Consiliului Superior al Magistraturii - de la 11,8% la 11,6%.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, vineri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că legea salarizării unitare este gata şi crede că va rezolva marea majoritate a problemelor ridicate în timpul negocierilor şi va aduce linişte în Justiţie, Sănătate, Educaţie şi Administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici