Hossu: Era de aşteptat ce s-a întâmplat cu Marius Petcu, este în spiritul campaniei antisindicale

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că era de aşteptat ce s-a întâmplat cu Marius Petcu, acţiunea în care este vizat liderul CNSLR-Frăţia fiind în spiritul campaniei antisindicale, singura structură care se opune "reformelor aberante".

81 afișări
Imaginea articolului Hossu: Era de aşteptat ce s-a întâmplat cu Marius Petcu, este în spiritul campaniei antisindicale

Hossu: Era de aşteptat ce s-a întâmplat cu Marius Petcu, este în spiritul campaniei antisindicale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Era de aşteptat, este încă bine că nu are legături cu cine ştie ce străini, ca să omoare juna democraţie românescă. Este în spiritul campaniei antisindicale, singura structură care se opune astăzi reformelor aberante", a spus Bogdan Hossu.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dacă anchetatorii l-au prins "la furat" pe liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, este "o prostie" din partea lui, precizând că, în aceste condiţii, nu mai bagă mâna în foc pentru nimeni.

Marica a spus că în urma acestor scandaluri în care sunt vizaţi lideri sindicali pierde mişcarea sindicală. El a precizat că singurii vinovaţi de acest lucru sunt chiar lideri sindicali.

"Tot ce ni se întâmplă ne duce în jos, şi este numai din cauza noastră, din cauza modului în care cultivăm relaţiile între lideri, din cauza modului în care ne dăm la gioale. Şi acum trăim consecinţele acţiunilor pe care le-am făcut şi ne pierdem continuu credibilitatea în faţa Guvernului şi a membrilor noştri", a spus liderul "Sed Lex", alianţă afiliată la CNSLR-Frăţia.

Anchetatorii anticorupţie l-ar fi prins în flagrant delict pe liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, în timp ce primea mită câteva zeci de mii de euro, au declarat, joi, surse oficiale.

Marius Petcu a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat, sursele citate precizând că mass-media urmează să fie informată cu privire la acest subiect.

Pe de altă parte, în 16 februarie, Agenţia Naţională de Integritate informa că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale, printre aceştia fiind Marius Petcu, Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca şi Dumitru Costin.

Petcu declara atunci că Agenţia Naţională de Integritate vizează incitarea membrilor de sindicat, pentru pierderea încrederii, toţi cei verificaţi fiind "contururi clare ale unora nu foarte comozi".

"Ei au vizat mai mult intrarea membrilor noştri de sindicat, pentru a ne pierde credibilitatea în faţa acestora. Eu sunt cu declaraţia la vedere, pot justifica totul, tot ce este în aceste declaraţii reprezintă munca de o viaţă a mea şi a familiei mele", spunea Petcu.

Marius Petcu este unul dintre cei mai bogaţi lideri sindicali, el având terenuri în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, o casă de vacanţă în Ilfov şi una de locuit în Capitală, zece conturi şi depozite bancare, dintre care trei în euro - în valoare totală de aproape 59.000 şi restul în lei - de peste 418.000, potrivit declaraţiei sale de avere din 1 noiembrie 2010.

El a notat în declaraţie că a avut un salariu anual de aproape 130.000 de lei în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Frăţia, 8.700 de lei ca preşedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca preşedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania şi peste 35.000 de lei ca membru în consiliul administrativ la Realitatea Media.

Petcu a mai avut câştiguri de aproape 150.000 de lei cu două proiecte finanţate din fonduri europene, pentru cele două sindicate pe care le conduce.

Marius Petcu este preşedintele CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, preşedinte de onoare al Ordinului Asistenţilor Medicali şi al Institutului "Constantin Noica" şi administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucureşti.

Liderul sindical este asociat în societăţile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare şi Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul în Craiova, potrivit declaraţiei sale de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici