Hossu: Guvernul amână asumarea răspunderii

Guvernul amână cu două săptămâni asumarea răspunderii pe pachetul de legi, printre care şi cel al salarizării unice în sistemul bugetar, pe 2 septembrie proiectul urmând să fie înaintat Parlamentului şi să înceapă dezbaterile, a declarat, miercuri, liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

58 afișări
Imaginea articolului Hossu: Guvernul amână asumarea răspunderii

Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Liderul sindical a precizat că, la întâlnirea de miercuri de la Guvern, reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor au avut doar o primă discuţie cu reprezentanţii Guvernului privind pachetul de legi pe care Executivul urmează să şi-l asume.

"În şedinţa de astăzi (miercuri - n.r.) Guvernul îşi va însuşi o formă scrisă şi cel mai probabil luni vom avea o discuţie la Ministerul de Finanţe pe actul scris", a precizat liderul Cartel Alfa.

Hossu a spus că reprezentanţii Guvernului au recunoscut că se aşteaptă la reacţii din partea partidelor de opoziţie, dar şi din partea Justiţiei.

"Conform procedurii, se va da un termen mai mare, probabil de 10 zile, pentru a discuta în vederea îmbunătăţirii proiectului de lege, practic mai rămân două săptămâni de discuţii şi consider că acest termen este suficient pentru a rezolva eventualele probleme constatate. 2 septembrie va fi data depunerii proiectului la Parlament", a spus Hossu.

La rândul lui, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că Guvernul a decis ca pe 2 septembrie să îşi asume doar un punct de vedere politic pe pachetul de legi.

Costin a adăugat că pachetul de legi va fi de fapt o lege cu mai multe capitole, iar Guvernul îşi va asuma răspunderea în aproximativ două săptămâni.

Cele cinci confederaţii sindicale - "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, CNSLR-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Meridian - au transmis prim-ministrului, la întâlnirea de marţi, de la Guvern, punctul de vedere comun referitor la proiectul legii salarizarii unice în sistemul bugetar, subliniind că există deficienţe şi nu se respectă acordul referitor la evoluţia salariului minim, ei solicitând amânarea asumărării răspunderii pe legea unică până în a doua jumătate a lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici