Hossu: Trebuie să existe o lege pentru concedierile colective care să protejeze angajaţii

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că i-a cerut, marţi, ministrului Muncii, Mihai Şeitan, elaborarea unei legislaţii privind concedierile colective care să protejeze angajaţii ce vor fi disponibilizaţi.

57 afișări
Imaginea articolului Hossu: Trebuie să existe o lege pentru concedierile colective care să protejeze angajaţii

Hossu: Trebuie să existe o lege pentru concedierile colective care să protejeze angajaţii (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Am atras atenţia că, în contextul în care se pune în discuţie problema disponibilizărilor, trebuie să existe o legislaţie pentru concedierile colective, care să asigure nişte drepturi angajaţilor, plăţi compensatorii, dar şi acompaniament pentru reorientare profesională şi reinserţie pe piaţa muncii", a spus Hossu, la finalul discuţiilor cu ministrul Muncii.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat că s-a evocat posibilitatea rediscutării pactului de ocupare şi că ideal ar fi ca acesta să fie finalizat în prima jumătate a anului 2010, existând astfel posibilitatea transformării lui chiar într-un pact social.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, s-a întâlnit, marţi, cu liderii confederaţiilor sindicale, pentru a discuta despre problemele din sectorul social, respectiv salariul minim, legea unică de salarizare şi alte acte normative din domeniu care trebuie elaborate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici