Hotărâre în ultima şedinţă a Guvernului: 46,2 milioane lei distribuite majoritar către primari PNL

Sumele defalcate din taxa de pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate de Guvern, printr-o hotărâre adoptată în ultima şedinţă din mandat, cu 46,2 milioane lei pentru 81 de primării, fondurile fiind alocate în majoritate administraţiilor conduse de primari PNL.

88 afișări
Imaginea articolului Hotărâre în ultima şedinţă a Guvernului: 46,2 milioane lei distribuite majoritar către primari PNL

Hotărâre în ultima şedinţă a Guvernului: 46,2 milioane lei distribuite majoritar către primari PNL (Imagine: Mediafax Foto)

Banii au fost distribuiţi din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului, pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital. Raportat la cursul valutar anunţat, joi, de Banca Naţională a României, de 3,9530 lei pentru un euro, suma totală de 46,2 milioane lei reprezintă echivalentul a 11,6 milioane euro.

Din fondurile totale alocate de Guvern în ultima şedinţă, 5,3 milioane lei au fost distribuite către 7 primării conduse de PSD, 3 milioane lei pentru 6 administraţii UDMR şi 1,6 milioane lei pentru primării PDL, restul banilor fiind transferaţi către primăriile PNL.

Hotărâri similare, pentru sume totale cuprinse între 173,5 milioane lei şi 1,3 miliarde lei, au mai fost aprobate de Executiv în lunile septembrie şi noiembrie, diferenţa ca beneficiari între primăriile PNL şi cele ale PSD, PDL şi UDMR fiind atunci mai mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici