Hotelul Astoria din Capitală este executat silit de noul proprietar

Noul proprietar al Hotelului Astoria din Capitală a venit, miercuri, cu un executor judecătoresc pentru a executa silit imobilul şi a început inventarierea bunurilor din clădire, reprezentanţii Societăţii Feroviare de Turism susţinând că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în acest caz.

53 afișări

Vasile Tudorescu, director la Societatea Feroviară de Turism "SFT-CFR" SA, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că noul proprietar al Hotelului Astoria nu are o hotărâre judecătorească definitivă pentru a putea executa silit imobilul.

"Vrea să facă o chestie abuzivă, este a patra oară când încearcă acest lucru. De data aceasta au recuzat instanţa. Noi sperăm să nu aibă şanse, pentru că totul este abuziv", a spus Tudorescu.

Şi preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că noul proprietar al Hotelului Astoria din Capitală, Orhidea Garden, a trimis, miercuri, un executor judecătoresc fără a fi dată o decizie definitivă şi irevocabilă.

Aceasta a precizat că, după ce au fost înştiinţaţi, săptămâna trecută, de noul proprietar că hotelul va fi executat silit, au depus o cerere de suspendare a executării, care avea termen în 25 noiembrie, dar s-a mutat dosarul la un alt complet de judecată şi urmează să se judece miercuri.

Măntesc a mai spus că noul proprietar şi-a însuşit şi terenul odată cu hotelul, teren care aparţine însă CFR Infrastructură. Potrivit liderului sindical, pentru teren şi clădire, noul proprietar a plătit 2,5 milioane de euro, "un preţ subevaluat".

Până la ora transmiterii acestei ştiri, executorul judecătoresc a inventariat un birou şi bucătăria hotelului. Reprezentanţii noului proprietar şi ai SFT-CFR SA discută într-un birou al hotelului.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cercetează împrejurările în care Hotelul Astoria din Capitală a fost pierdut de Societatea Feroviară de Turism (SFT) în urma unei executări silite pentru plata unor datorii infime.

Biroul de presă al DNA comunica, în septembrie, că procurorii anticorupţie au declanşat verificări cu privire la modul în care Hotelul Astoria de lângă Gara de Nord a fost înstrăinat, ancheta fiind la început.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici