Hoţi prinşi cu 13 focuri de armă în Bucureşti

Cinci membri ai unei grupări specializate în furturi din societăţi comerciale au fost prinşi în Bucureşti, joi seară, după ce poliţiştii au fost nevoiţi să tragă 13 focuri de armă în aer şi în direcţia maşinii cu care suspecţii au încercat să fugă, potrivit Poliţiei Capitalei.

2117 afișări
Imaginea articolului Hoţi prinşi cu 13 focuri de armă în Bucureşti

Hoţi prinşi cu 13 focuri de armă în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea se afla din octombrie în atenţia poliţiştilor bucureşteni, aceştia obţinând date cu privire la faptul că, în cursul nopţii de joi spre vineri, membrii ei urmau să comită un furt de pe o platformă industrială din sectorul 2. În baza indiciilor, poliţiştii judiciarişti i-au supravegheat pe membrii reţelei, pentru a-i prinde în flagrant.

Joi seară, în jurul orei 23.00, suspecţii au plecat cu un autoturism către un depozit de materiale feroase aflat pe o platformă industrială din sectorul 2. Suspecţii au sustras din depozit mai multe role de cablu cu inserţie de cupru de peste 200 de kilograme, pe care le-au încărcat în autoturism, precizează sursa citată.

În momentul în care membrii grupării au încercat să plece, poliţiştii bucureşteni au intervenit, somându-i pe aceştia să se oprească, însă suspecţii nu au dat curs somaţiei, încercând să fugă cu autoturismul.

În aceste condiţii, poliţiştii au tras zece focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi asupra autoturismului cu care suspecţii încercau să fugă, reuşind astfel prinderea conducătorului autoturismului şi capturarea maşinii suspecţilor. De asemenea, au fost recuperate şi bunurile furate.

Ceilalţi patru membri ai grupării au reuşit să scape, însă au fost aşteptaţi de poliţişti într-un loc în care plănuiau să se întâlnească. Acolo, cei patru au încercat din nou să fugă, însă au fost prinşi de poliţiştii obligaţi să tragă din nou cu arma, în aer.

Cei cinci au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat

Pentru documentarea activităţii infracţionale a membrilor grupării şi prinderea acestora, poliţiştii bucureşteni au beneficiat de ajutorul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici