Hoţii au furat două potire dintr-o biserică din Vulcan. Alte lăcaşe de cult au rămas fără cutiile milei

Două potire de argint, folosite de preoţi pentru a ţine vinul de împărtăşanie, au fost furate dintr-o biserică din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara. Poliţiştii încearcă să dea de urma hoţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

664 afișări
Imaginea articolului Hoţii au furat două potire dintr-o biserică din Vulcan. Alte lăcaşe de cult au rămas fără cutiile milei

Hoţii au furat două potire dintr-o biserică din Vulcan. Alte lăcaşe de cult au rămas fără cutiile milei

Biserică din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, a fost spartă, în noaptea de duminică spre luni şi din interior au fost furate potirele de împărtăşanie.

„Se fac cercetări în vederea identificării autorilor. A fost întocmit dosar penal de furt calificat. Autori deocamdată neidentificaţi au pătruns prin efracţie şi au sustras două potire”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Potirele sunt pahare de aur sau de argint, cu picior, în care se păstrează vinul de împărtăşanie la biserică.

Reprezentanţii Poliţiei Hunedoara arată că din alte biserici s-au furat, în aceeaşi perioadă, şi două cutii ale milei.

„În perioada 19-21 ianuarie, Poliţia municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la trei infracţiuni de furt calificat din lăcaşe de cult, toate comise pe raza localităţii, pe timp de noapte, prin efracţie. Din cercetări, se pare ca autorii au pătruns în cele trei biserici prin spargerea unor ferestre, profitând şi de faptul că lăcaşurile de cult nu erau asigurate cu sisteme anti-efracţie. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 3.000 lei (două potire şi două cutii ale milei)”, spun poliţiştii.

În cele trei cazuri, se faccercetări pentru furt calificat şi există deja un cerc de suspecţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici