Hunedoara: Sute de gospodării fără curent electric din cauza vântului şi inundaţiilor

Sute de gospodării din comunele Crişcior şi Certej, judeţul Hunedoara, au rămas, joi seară, fără curent electric din cauza inundaţiilor şi a vântului puternic, iar echipele de la Electrica lucrează pentru a remedia situaţia.

26 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Sute de gospodării fără curent electric din cauza vântului şi inundaţiilor

Hunedoara: Sute de gospodării fără curent electric din cauza vântului şi inundaţiilor( Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Centrul comunei Crişcior este sub ape din cauza cresterii nivelului râului Crişul Alb. Zeci de curţi au fost inundate, iar malul râului s-a surpat pe un segment de şapte metri angrenând în cădere şi un stâlp de curent electric. Din cauza acestei alunecări de teren, comuna Crişcior a rămas fără curent electric. În zonă afectată intervin 12 angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu mai multe motopompe", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara, locotenentul Anemona Doda.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, şi comuna Certej a rămas fără curent electric după ce vântul puternic a rupt reţeaua care alimentează cele nouă sate ale comunei.

Echipele Electrica sunt în zonă şi lucrează pentru a realimenta la reţea cele două comune afectate.

Inundaţiile au afectat şi alte localităţi din judeţul Huendoara. În municipiul Brad, o ploaie torenţială, care a durat mai puţin de o oră, a inundat patru străzi.

"Un număr de 12 subofiţeri cu o autospecială şi motopompe se luptă să scoată apa din curţile şi beciurile oamenilor din Brad", a mai spus reprezentantul ISU Huendoara.

Mai multe gospodării din satele Săliştea Băiţa, Bucureştii Bradului şi suburbia Bradului, Ţărăţel sunt, de asemenea, inundate, în zonă intervenind mai multe echipe de pompieri cu trei motopompe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici