Hunedoara: Un grajd cu 60 de porci şi şapte viţei a ars într-un incediu provocat de un trăsnet

Un grajd în care erau 60 de porci şi şapte viţei a ars, marţi seară, în urma unui incediu provocat, cel mai probabil, de un trăsnet, iar proprietarul fermei din localitatea hunedoreană Bărăşti, un cetăţean german, a anunţat că investiţia, care se ridica la 120.000 de euro, nu era asigurată.

255 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Un grajd cu 60 de porci şi şapte viţei a ars într-un incediu provocat de un trăsnet

Hunedoara: Un grajd cu 60 de porci şi şapte viţei a ars într-un incediu provocat de un trăsnet (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

"Patru echipaje de pompieri de la gărzile de intervenţie Râu de Mori, Baru şi detaşamentul Petroşani, precum şi membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Haţeg au ajuns în câteva minute la ferma incendiată. La ajungerea forţelor de intervenţie, acoperişul fermei, cu o lungime de aproximativ 100 de metri, ardea violent. Din totalul de 60 de porci doar trei au mai fost găsiţi în viaţă şi evacuaţi de pompieri. Restul animalelor, printre care şi cei şapte viţei, au murit intoxicate cu fum sau strivite sub acoperişul dărâmat", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Aemona Doda.

Pompierii au reuşit lichidarea incendiului în aproximativ patru ore.

"Cauza incendiului este în curs de stabilire. Cel mai probabil, acoperişul fermei a luat foc după ce a fost lovit de trăsnet", a anunţat Doda.

Ferma deschisă pe teritoriul fostului CAP Bărăşti aparţine unui cetăţean german în vârstă de 53 de ani.

"Am cumpărat ferma în urmă cu şase luni cu 120.000 de euro de la un cetăţean englez. Urma să asigur ferma, însă nu am mai apucat. Au rămas utilajele doar şi nu ştiu dacă voi mai reuşi să refac afacerea", a declarat proprietarul fermei, G.H.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici