Hunedoara: Zeci de gospodării inundate şi culturi distruse, în urma unei vijelii

Zeci de gospodării din satul hunedorean Lelese au fost inundate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un drum forestier a fost blocat de copaci şi peste 20 de hectare de culturi distruse de o vijelie.

15 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Zeci de gospodării inundate şi culturi distruse, în urma unei vijelii

Hunedoara: Zeci de gospodării inundate şi culturi distruse, în urma unei vijelii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenentul Anemona Doda, pompierii detaşamentului Hunedoara şi membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă intervin, sâmbătă dimineaţă, pentru limitarea efectelor vijeliei care a afectat satul Lelese, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"În urma ploii torenţiale au fost inundate 34 de gospodării şi peste 20 de hectare de culturi agricole au fost distruse. Vântul violent a smuls mai mulţi copaci care s-au prăbuşit pe un drum forestier, blocând accesul la patru locuinţe. În plus, trei stâlpi de curent au fost rupţi, iar un garaj s-a prăbuşit", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, locotenentul Anemona Doda.

Aceasta a menţionat că pompierii intervin pentru evacuarea apei şi a mâlului din case şi curţi şi pentru deblocarea drumului forestier prin îndepărtarea trunchiurilor şi a crengilor căzute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici