Ialomiţianu, despre banii pentru Helciug: Hotărârile judecătoreşti definitive trebuie respectate

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu în Guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat miercuri întrebat în legătură cu faptul că ARD trebuie să-i plătească 15.000 de euro lui Dan Helciug că orice hotărâre judecătorească care a rămas definitivă şi irevocabilă trebuie respectată.

90 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu, despre banii pentru Helciug: Hotărârile judecătoreşti definitive trebuie respectate

Dan Helciug (Imagine: Andrei Stan/Mediafax Foto)

"În România toate hotărârile judecătoreşti definitive trebuie respectate aşa a făcut Guvernul Boc, ca orice partid PDL nu are conturile pline. Probabil acestea sunt pline doar la USL, dar orice hotărâre judecătorească care a rămas definitivă şi irevocabilă trebuie respectată", a precizat la o conferinţă de presă Gheorghe Ialomiţianu.

El a răspuns astfel întrebat în legătură cu decizia justiţie că ARD trebuie să-i plătească lui Dan Helciug 15.000 de euro pentru o piesă care a folosit-o în campanie.

PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică trebuie să îi plătească lui Dan Helciug 15.0000 de euro drepturi de autor, pentru că ARD i-a folosit piesa "Câştigăm cu inima" în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

În 7 decembrie 2012, Dan Helciug a dat în judecată Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Partidul Forţa Civică şi SC La Luna SRL, cerând drepturi de autor şi drepturi conexe, după ce ARD i-a folosit piesa "Câştigăm cu inima" în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012.

Tribunalul Bucureşti i-a admis, în 6 iunie, cererea de chemare în judecată formulată împotriva PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică şi a respins solicitarea în cazul SC La Luna SRL, apreciind că este neîntemeiată.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs.

Reprezentanţii PDL spuneau, în 12 noiembrie 2012, că piesa "Câştigăm cu inima", compusă şi interpretată de Dan Helciug, este imnul ARD, care va fi folosit în campania electorală.

Adriean Videanu, preşedinte al organizaţiei PDL Bucureşti, declara atunci că imnul ARD "Câştigăm cu inima" reprezintă "şi un mesaj emoţional sentimental" pe care Alianţa România Dreaptă îl transmite celor care o susţin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici