Ialomiţianu: Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu au muncit toţi

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, joi, că stimulentele vor fi plătite doar angajaţilor care au muncit suplimentar şi au avut rezultate deosebite, nu tuturor salariaţilor din minister.

20 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu au muncit toţi

Ialomiţianu: Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu au muncit toţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cei care au rezultate foarte bune, aceia vor primi stimulentele, nu toată lumea şi nu pe criterii subiective", a spus Ialomiţianu.

El a reiterat că stimulentele vor fi acordate numai persoanelor cu rezultate "deosebite", de exemplu din Trezorerie şi Garda Financiară.

"Nu toată lumea va primi stimulente, pentru că nu toată lumea a muncit", a continuat ministrul Finanţelor.

El a precizat că a cerut tuturor secretarilor de stat şi preşedintelui ANAF să înceapă reforma în structurile Ministerului de Finanţe.

"Într-o săptămână noi vom prezenta premierului cum vrem ca instituţia să devină mai eficientă. Reforma a început şi această instituţie va deveni o instituţie modernă, eficientă, ca în toate ţările. Şi faptul că salariaţii din Ministerul de Finanţe vor primi salarii decente reprezintă un pas spre reformă", a mai spus Ialomiţianu.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat, miercuri, un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit în ultimele două luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul întregii ţări şi a continuat şi joi.

Ministrul Finanţelor le-a spus, joi, angajaţilor care protestau că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici