Ian Bailey, condamnat în contumacie pentru uciderea unui producător de film, a murit

Jurnalistul Ian Bailey, principalul suspect în cazul asasinării în 1996 a unui producător de film francez în Irlanda, care a declanşat o dispută pentru extrădare între cele două ţări, a murit duminică din cauza unui atac de cord, a declarat avocatul său, notează Reuters.

601 afișări
Imaginea articolului Ian Bailey, condamnat în contumacie pentru uciderea unui producător de film, a murit

Bailey a fost condamnat în contumacie la 25 de ani de închisoare de către un tribunal francez în 2019 pentru uciderea lui Sophie Toscan du Plantier, al cărei cadavru a fost găsit în timp ce aceasta se afla în vacanţă în satul irlandez Schull, în decembrie 1996.

El a negat crima, iar autorităţile irlandeze nu l-au dat niciodată în judecată. În 2020, instanţele irlandeze au blocat pentru a treia oară extrădarea sa în Franţa, unde legea permite ca suspecţii să fie judecaţi pentru uciderea unor cetăţeni francezi în străinătate.

Crima a fost în ultimii ani subiectul a două seriale documentare, unul produs de Netflix şi altul de regizorul Jim Sheridan, nominalizat la Oscar.

Bailey, în vârstă de 66 de ani, a devenit suspect după ce a vorbit cu alte persoane despre crimă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici