Iaşi: Accident de muncă în timpul mansardării unui bloc - trei muncitori au fost răniţi. Liftul nu avea instrucţiuni în limba română

Trei muncitori au fost răniţi grav, sâmbătă dimineaţă, după ce au căzut cu un lift de transport materiale de la nivelul etajului al treilea al unui bloc din Iaşi, unde lucrau la mansardarea imobilului.

527 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Accident de muncă în timpul mansardării unui bloc - trei muncitori au fost răniţi. Liftul nu avea instrucţiuni în limba română

Iaşi: Accident de muncă în timpul mansardării unui bloc - trei muncitori au fost răniţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vîjîiac, accidentul a avut loc la un bloc de pe strada Petru Ţuţea din Iaşi, unde trei muncitori care lucrau la mansararea imobilului au căzut în gol cu liftul de transport materiale de la nivelul celui de al treilea etaj.

Primele cercetări ale Inspectoratului Teritorial de Muncă în cazul celor trei muncitori implicaţi într-un accident în timp ce lucrau la mansardarea unui bloc din Iaşi arată că a fost vorba despre o defecţiune la motorul liftului de transport materiale, care s-a prăbuşit cu victimele.

"A avut loc o defecţiune la motorul liftului, este clar o cauză tehnică. Din primele declaraţii, oamenii spun că la nivelul etajului ai treilea s-a auzit un zgomot puternic la mototul liftului pentru transportul materialelor de construcţie, care s-a prăbuşit în gol cu cei trei muncitori. Bărbaţii purtau echipament de protecţie, însă fără însemnele firmei pentru care lucrau", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, George Tanasievici.

Cei trei muncitori implicaţi în accident - un bărbat de 40 de ani şi alţi doi în vârstă de 34 de ani - sunt internaţi la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cipoeşu, care iniţial afirma că bărbatul de 40 de ani a fost adus de ambulanţă în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat, a precizat ulterior că s-a reuşit resuscitarea bărbatului, care este însă în stare criritică. El este internat la secţia de terapie intensivă a unităţii medicale.

Conform sursei citate, ceilalţi doi muncitori răniţi în accident sunt în stare stabilă.

Iaşi: Liftul cu care s-au prăbuşit muncitorii nu avea instrucţiuni de folosire în limba română

Liftul care s-a prăbuşit în gol, sâmbătă, de la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi şi în care se aflau trei muncitori va fi expertizat tehnic de către ISCIR, afirmă reprezentanţii ITM Iaşi, precizând că liftul, de provenienţă germană, nu avea instrucţiuni de folosire în limba română.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, George Tanasievici, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX că liftul aparţine firmei de construcţii care executa lucrări de mansardare a imobilului, fiind montat în exteriorul blocului, pe o şină.

Tanasievici a spus că liftul a fost adus din Germania, însă nu avea instrucţiuni de folosire în limba română.

"Le-am interzis celor de la firma de construcţii să mai folosească liftul. Luni, acest lift va fi expertizat tehnic de către un reprezentant al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat. Liftul este unul nemţesc şi nu are nici o instrucţiune de folosire în limba română afişată. Muncitorii ştiau probabil să-l folosească, dar ar fi trebuit să existe şi instrucţiuni de utilizare în limba română. Firma trebuia să facă acest lucru", a afirmat purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi, George Tanasievici.

El a precizat că în momentul producerii accidentului cei trei muncitori urcau către etajul al patrulea al clădirii, pentru a-şi începe ziua de muncă, iar liftul s-a prăbuşit în gol de la etajul al treilea al blocului.

"Ancheta este în plină desfăşurare, deocamdată nu a fost dată nici o sancţiune în cazul firmei", a adăugat George Tanasievici.

Unul dintre cei trei muncitori aflaţi în liftul care s-a prăbuşit a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon” din Iaşi, iar ceilalţi doi sunt internaţi în stare gravă la aceeaşi unitate medicală.

Potrivit medicilor de la Spitalul "Sfântul Spiridon", muncitorul care a decedat, în vârstă de 40 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, reuşindu-se resuscitarea bărbatului. La scurt timp însă, acesta a murit la spital.

Ceilalţi doi muncitori răniţi au 34 de ani, iar unul dintre ei a suferit o fractură de coloană şi, cel mai probabil, va fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie, în timp ce celălalt muncitor are fracturi la picioare şi este internat în secţia de ortopedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici