Iaşi: Câteva sute de persoane au început să se strângă în Piaţa Unirii

Câteva sute de persoane se aflau, joi dimineaţă, în Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi, în aşteptarea începerii manifestărilor prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române, printre acestea fiind simpatizanţi PNL, PDL şi PSD, care poartă baloane cu însemnele partidelor.

2 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Câteva sute de persoane au început să se strângă în Piaţa Unirii

Iaşi: Câteva sute de persoane au început să se strângă în Piaţa Unirii

Întreaga piaţă a fost pregătită de sărbătoare, angajaţii Primăriei au arborat încă de miercuri seară steaguri tricolore imense pe blocurile care mărginesc piaţa, inclusiv pe spaţiile verzi şi au adus ghivece imense cu arbuşti care au fost amplasate în întreaga piaţă. De asemenea, zona Pieţei Unirii şi străzile adiacente au fost curăţate şi chiar plombate şi au fost montate coşuri de gunoi şi bănci noi. În cursul zilei de miercuri, zona a fost măturată de angajaţii firmei de salubritate a oraşului la fiecare jumătate de oră, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă au început să sosească soldaţii care vor defila în Piaţa Unirii.

La Primăria Iaşi, joi dimineaţă a început o dezabatere privind evenimentul istoric care a marcat Unirea din 1859, în prezenţa liderului social-democrat Ion Iliescu şi la care era aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

La ora 11.00, vor începe manifestările în Piaţa Unirii, în prezenţa şefului statului Traian Băsescu, a premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a unor lideri politici, Manifestările vor debuta cu o paradă militară, urmată de un scurt ceremonial religios, apoi o depunere de coroane la statuia domnitorului Al. Ioan Cuza şi în final discursurile politicienilor prezenţi la eveniment, care vor fi rostite de pe un podium special amenajat, în apropierea statuii domnitorului şi a hotelului unde este cazat şeful statului.

După discursuri, este programat un concert de muzică patriotică, susţinut de Nicolae Furdui Iancu, pe fundalul căruia toţi politicienii se vor prinde în Hora Unirii.

În cursul după-amiezii de joi, în cadrul unei ceremonii speciale desfăşurate la Primăria Iaşi, va fi semnat protocolul de înfrăţire a Iaşiului cu oraşul Chişinău, pentru prima oară la manifestările de Ziua Unirii participând şi oficiali de la Chişinău, în principal primarul oraşului şi parlamentari ai Partidului Popular Creştin Democrat.

După încheierea manifestărilor de la Iaşi, preşedintele Traian Băsescu se va deplasa la Focşani, unde va participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici