Iaşi: Dosare penale pe numele a doi membri PSD care ar fi dat alimente alegătorilor

Doi membri ai organizaţiei PSD dintr-o localitate ieşeană sunt cercetaţi de poliţişti, fiind acuzaţi că au oferit anumite bunuri unor localnici, pentru a-i determina să voteze la europarlamentare în favoarea candidaţilor PSD.

3 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Dosare penale pe numele a doi membri PSD care ar fi dat alimente alegătorilor

Dosare penale pe numele a doi membri PSD care ar fi dat alimente alegătorilor, la Iaşi

PNL Iaşi a depus o plângere la Poliţie împotriva a doi membri PSD, care cu o zi înaintea scrutinurilor ar fi distribuit alimente în comunele Schitu-Duca şi Tibăneşti.

Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, a declarat că poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor două persoane, pentru oferirea de bunuri în scopul determinării cetăţenilor să voteze cu anumiţi candidaţi.

De asemenea, Asociaţia Pro-Democraţia a reclamat la Biroul Electoral Judeţean Iaşi că în apropierea secţiei de votare din comuna Voineşti, pe casa unui localnic, este amplasat un banner al Partidului Naţional Liberal.

"Proprietarul clădirii, care este şi membru în secţia de votare, a refuzat să îndepărteze materialul electoral", se arată într-un comunicat de presă transmis de Pro-Democraţia.

În acest caz, BEJ a dispus înlăturarea bannerului şi a trimis un poliţist la faţa locului.

Preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, afirmă, însă, că cetăţeanul respectiv nu a încălcat legea întrucât bannerul era afişat pe proprietatea sa privată, şi nu pe domeniul public.

În judeţul Iaşi sunt aşteptaţi la urne 690.000 de alegători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici