Video Iaşi: Două adolescente, împuşcate "din greşeală" de poliţişti

Două fete de 12 şi, respectiv, 15 ani, din localitatea ieşeană Zanea, au fost împuşcate cu gloanţe de cauciuc, vineri, de poliţişti, după ce au aruncat cu pietre în maşina oamenilor legii, aceştia aflându-se în căutarea unor persoane pe numele cărora fuseseră emise mai multe mandate de arestare.

1 afișare

Peste 120 de poliţişti au descins în forţă, vineri dimineaţă, în localitatea Zanea (în apropiere de Iaşi) pentru a găsi mai multe persoane care erau căutate pentru înşelăciuni, furturi şi tâlhării, iar acţiunea a degenerat într-o încăierare cu rudele celor căutaţi, poliţiştii susţinând că au tras cu gloanţe de cauciuc după ce au fost răniţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două fete în vârstă de 12 şi 15 ani au fost împuşcate în bazin şi respectiv braţul stâng de către poliţişti, ele aflându-se sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol.

"Acestea precum şi rude ale celor căutaţi aruncau cu pietre într-o maşină de intervenţie căreia i-au spart parbrizul. Poliţiştii au executat doar focuri de avertisment pentru a-i calma", a declarat comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful poliţiei Iaşi.

Acesta susţine că fetele au fost împuşcate "din greşeală" şi că, la rândul lor, mai mulţi poliţişti au fost răniţi uşor în încăierare.

În urma acestei acţiuni poliţiştii au reţinut patru persoane pe numele cărora existau mai multe mandate de arestare, unele vechi din 2003.

"Persoanele erau căutate pentru diverse infracţiuni, înşelăciuni, furturi, tâlhării iar unul dintre cei ridicaţi avea trei mandate de arestare emise pe numele său", a precizat Zanfirescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici