Iaşi: Explozie puternică, într-un bloc de garsoniere, două persoane fiind rănite

O explozie, urmată de un incendiu, s-a produs, sâmbătă dimineaţă, într-un bloc de garsionere din municipiul Iaşi, două persoane fiind rănite.

140 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Explozie puternică, într-un bloc de garsoniere, două persoane fiind rănite

Explozie puternică, într-un bloc din Iaşi, două persoane fiind rănite

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Iaşi, Dan Marciuc, explozia s-a produs la un bloc de garsoniere din apropierea Pieţei Nicolina.

Într-una din garsoniere a explodat o butelie. Locatarul garsonierei, un bărbat în vârstă de 76 de ani, se află la Spitalul "Sf. Ioan" din municipiu, în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt de la unitatea de primire urgenţe a spitalului, Tudor Ciuhodaru, a declarat că pacientul în vârstă de 76 de ani a ajuns în stare critică la spital, fiind victima unei explozii în spaţiu închis.

Bărbatul are arsuri de gradul II, III şi IV pe mai mult de 25 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv pe faţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, medicii de la spital fac eforturi pentru a-l stabiliza.

Un vecin a fost de asemenea rănit, însă a refuzat internarea în spital.

Potrivit primelor evaluări, 19 garsoniere au fost afectate de explozie, fiind sparte geamurile locuinţelor, iar tâmplăria fiind avariată.

Structura de rezistenţă a blocului de garsoniere nu a fost afectată, conform primelor verificări.

"Am verificat toate apartamentele afectate, dar şi restul clădirii şi se pare că nu este vorba despre o afectare a structurii de rezistenţă. Am spus oamenilor că pot locui în continuare în garsoniere şi urmează să facem o expertiză atentă a imobilului", a declarat inginerul Radu Lupăşteanu, inspector-şef la Inspectoratul Judeţean pentru Construcţii Iaşi.

Potrivit pompierilor aflaţi la faţa locului, explozia s-ar fi produs din cauza unei improrvizaţii făcute la aragaz pentru alimentarea cu gaz de la butelie. Furtunul care făcea legătura între butelie şi aragaz era prins cu o sârmă, nu cu un colier special.

"Se pare că, în timp ce aragazul funcţiona, furtunul a ieşit din aragaz şi în acel moment gazele s-au răspândit în cameră şi din cauza flăcării de la aragaz s-a produs explozia", a declarat locotenentul Ionuţ Grădinariu, şef detaşament 2 al ISU Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici