Iaşi: Incendiul de la complexul comercial "Siraj", stins după 25 de ore de la izbucnirea acestuia

Incendiul de la complexul comercial "Siraj", din Iaşi, a fost stins duminică dimineaţă, după 25 de ore de la izbucnirea acestuia, la ora actuală exitând încă focare supravegheate de pompieri. Complexul comercial "Siraj" care măsoară 13.000 de metri pătraţi, a fost distrus pe o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, iar o parte a clădirii s-a prăbuşit.

5544 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Incendiul de la complexul comercial "Siraj", stins după 25 de ore de la izbucnirea acestuia

Iaşi: Incendiul de la complexul comercial "Siraj", stins după 25 de ore de la izbucnirea acestuia (Imagine: liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Silvia Spiridon, incendiul a fost stins duminică dimineaţă, în jurul orei, 3.00, ea adăugând însă că pompierii supraveghează şi la ora actuală mai multe focare ale incendiului, încă existente în cadrul complexului.

"Avem patru autospeciale la faţa locului şi 18 oameni. Incendiul a fost stins, dar nu a fost încă lichidat. Sunt supravegheate mai multe focare, din care iese fum în continuare. Nu mai sunt însă flăcări", a spus Silvia Spridon.

Cauzele declanşării incendiului nu au fost încă stabilite. De asemenea, nu au fost estimate pagubele provocate în urma incendiului.

Clădirea unui complex comercial din Iaşi s-a prăbuşit parţial, sâmbătă la prânz, în urma unui puternic incendiu care a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în partea stângă a complexului, unde există mai multe standuri cu produse de papetărie, vopseluri şi produce chimice.

La faţa locului, au fost deplasate efective importante ale ISU Iaşi - în jur de 80 de pompieri, în condiţiile în care incendiul se propaga cu violenţă din cauza existenţei multor produse chimice, inclusiv vopseluri.

Pe timpul intervenţiei, doi pompieri având vârste de 23 şi 31 de ani au fost intoxicaţi cu fum, fiind transportaţi la Spitalul Sfântu Spiridon din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici