Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital - VIDEO

Mai mulţi pelerini veniţi la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Mitropoliei, au ajuns, duminică, la spital, după ce li s-a făcut rău în timp ce stăteau la coadă pentru a ajunge la raclă.

178 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital - VIDEO

Iaşi: Mai mulţi pelerini veniţi la moaştele Sfintei Parascheva, la spital (Imagine: Mediafax Foto/Liviu Chirica)

Pelerinii cărora li s-a făcut rău au fost duşi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

"Sunt pacienţi din judeţele Moldovei răpuşi de oboseala drumului, statul la rând şi alimentaţia necorespunzătoare. Toţi pacienţii au fost evaluaţi clinic, imagistic şi biologic şi au beneficiat de asistenţă de urgenţă. Stările lipotimice, patologia cardiacă şi digestivă au fost principalele motive pentru care aceşti pacienţi s-au prezentat la UPU", a afirmat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Niciunul dintre pacienţi nu a necesitat internare, aceştia spunând că se vor întoarce la Mitropolie, pentru a se aşeza din nou la rând.

Medicul Ciuhodaru a adăugat că medicii Spitalului de Urgenţe din Iaşi sunt pregătiţi să intervină prompt, în condiţiile în care la Mitropolia Iaşiului sunt aşteptaţi să ajungă în aceste zile câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Video Stirileprotv.ro

În noaptea de sâmbătă spre duminică, câteva mii de pelerini au aşteptat la rând, timp de câteva ore, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Potrivit jandarmilor ieşeni, până duminică la prânz peste 27.000 de pelerini au trecut pe la racla cu sfintele moaşte. Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne până joi expuse pe esplanada Mitropoliei, la Iaşi fiind aşteptaţi în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Cel mai important moment este programat pentru 14 octombrie, când va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici