Moaştele Cuvioasei Parascheva, scoase spre închinare- VIDEO

Câteva mii de pelerini stau la rând la Mitropolia din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost scoase, sâmbătă dimineaţă, în curtea Catedralei Mitropolitane şi depuse într-un baldachin.

468 afișări
Imaginea articolului Moaştele Cuvioasei Parascheva, scoase spre închinare- VIDEO

Moaştele Cuvioasei Parascheva, scoase spre închinare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Credincioşii au asistat, sâmbătă dimineaţă, în Catedrală, la slujba oficiată de IPS Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, după care moaştele au fost scoase într-o procesiune pe bulevardul Ştefan cel Mare, fiind apoi depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei.

Pelerinii s-au aşezat încă de vineri seară la rând pentru a ajunge la moaşte, sute de oameni aşteptând o noapte întreagă momentul scoaterii moaştelor Sfintei Parascheva din Catedrală.

"Această sărbătoare este un izvor de bucurie sufletească, răbdare pentru a duce mai departe crucea vieţii, smerenie atunci când lucrurile ne merg bine şi curaj pentru a merge mai departe pe calea vieţii, binecuvântaţi de ajutorul lui Dumnezeu. Mulţumim tuturor acelora care ne sprijină în aceste zile, pentru ca totul să se desfăşoare aşa cum inima bună a credincioşilor doreşte. Îl rog pe Dumnezeu să reverse harul şi binecuvântarea sa asupra tuturor acelora care s-au aşezat la rând şi aşteaptă clipa venirii în fata sfintelor moaşte", a spus IPS Teofan în faţa miilor de credincioşi prezenţi în curtea Catedralei Mitropolitane.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne expuse timp de şase zile în faţa Mitropoliei, la Iaşi fiind aşteptaţi câteva sute de mii de credinicioşi din întreaga ţară.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici