Iaşi: Peste 150.000 de pelerini, aşteptaţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Câteva sute de credincioşi s-au închinat, sâmbătă, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse în incinta Catedralei Mitropolitane din Iaşi, oamenii spunând că au vrut astfel să evite aglomeraţia din următoarele zile, când la pelerinaj sunt aşteptaţi peste 150.000 de pelerini din toată ţara.

423 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Peste 150.000 de pelerini, aşteptaţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Iaşi: Peste 150.000 de pelerini, aşteptaţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Credincioşii au format cozi, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Oamenii, în majoritate din Iaşi, au spus că au venit cu câteva zile mai devreme la Mitropolie, pentru a evita aglomeraţia din zilele următoare, când la Iaşi sunt aşteptaţi să ajungă peste 150.000 de pelerini din toată ţara.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei ieşene, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă marţi dimineaţă din Catedrală, urmând să fie depusă într-un baldachin, pe esplanada lăcaşului de cult.

De asemenea, la Iaşi, vor fi aduse, miercuri, din Grecia, cu un avion special, moaştele Sfântului Policarp, Episcopul Smirnei, acestea urmând să fie aşezate lângă moaştele Sfintei Parascheva.

Miercuri seară, pe străzile din centrul Iaşiului, va avea loc un pelerinaj intitulat "Calea Sfinţilor".

Vineri, 14 octombrie, în faţa Catedralei, pe o scenă special amenajată, se va desfăşura Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de un sobor format din zeci de preoţi în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Sfânta Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Credincioşii care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte vor primi ceai cald şi pachete cu mâncare.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării, au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici