Iaşi: Poliţist condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Un inculpat, la data faptelor agent de poliţie în cadrul IPJ Iaşi, a fost condamnat, în primă instanţă, la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

466 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Poliţist condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DGA, Tribunalul Iaşi, instanţă de fond, a dispus, vineri, condamnarea unui inculpat, agent de poliţie la momentul săvârşirii infracţiunii, la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În 4 mai 2023, lucrătorii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui agent-şef adjunct de poliţie din cadrul IPJ Iaşi, Secţia 2 Poliţie Iaşi, după ce a primit de la un denunţător suma de 200 euro pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională la regimul rutier şi a nu-i suspenda permisul de conducere.

Iniţial, agentul a pretins de la denunţător o sumă de bani cuprinsă între 300 şi 500 de euro, în acelaşi scop, arată DGA.

Denunţul a fost înregistrat ca urmare a unui apel la sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806.

Prin rechizitoriul din data de 19 iunie 2023, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

După constatarea infracţiunii flagrante, inculpatul a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind arestat la domiciliu, măsură care a fost menţinută până la data pronunţării condamnării de către instanţa de fond.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici