Iaşi: Tatăl copiilor în lanţuri la Miroslava a fost arestat preventiv

Tatăl acuzat că şi-a ţinut copiii legaţi în lanţuri, Marius Grădinaru, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru o perioadă de 29 de zile, el fiind cercetat pentru lipsire de libertate şi rele tratamente aplicate minorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Decizia de arestare preventivă a fost luată de judecătorii ieşeni, după ce marţi, Marius Grădinaru fusese reţinut în urma audierilor copiilor şi mamei copiilor, din care a reieşit că bărbatul a fost foarte agresiv cu familia sa.

În paralel, tatăl şi mama copiilor vor apărea în faţa judecătorilor, după ce Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DASPC) a solicitat decăderea acestora din drepturile părinteşti.

Cei doi copiii găsiţi în lanţuri, de 7 şi, respectiv, 8 ani, şi cele două surori mai mici ale lor se află acum în custodia Direcţiei pentru Protecţia Copiilor.

DASPC a intervenit la Miroslava în urmă cu două zile, după ce presa locală a fost sesizată de un vecin. Inspectorii de la DASPC au descoperit atunci că doi dintre cei patru copii ai familiei Grădinaru erau legaţi cu lanţuri de pat, ţinuţi în întuneric şi fără mâncare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici