Iaşi: Un bărbat diagnosticat cu gripă AH1N1 se află în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon"

Un bărbat din Iaşi diagnosticat cu gripă AH1N1 a fost internat, marţi dimineaţă, în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase, ulterior fiind transferat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde se află intubat.

63 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Un bărbat diagnosticat cu gripă AH1N1 se află în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon"

Iaşi: Un bărbat diagnosticat cu gripă AH1N1 se află în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, se afla în stare gravă, fiind transferat la secţia de terapie intensivă a Spitalului "Sfântul Spiridon" din municipiu, unde este intubat.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore la Iaşi au fost confirmate alte şase cazuri de gripă AH1N1, bolnavii fiind elevi.

Astfel, un caz a fost înregistrat la Liceul "Ştefan cel Mare" din localitatea Hârlău, două cazuri la Şcoala Generală din comuna Bălţaţi, un caz la Liceul "Vasile Alecsandri" din Iaşi şi alte două cazuri la Colegiul "Mihai Eminescu" din municipiu.

În toate clasele din care provin elevii bolnavi cursurile au fost suspendate pentru o perioadă de şapte zile, a precizat Marius Voicescu.

În prezent, în secţia de terapie intensivă a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi sunt internate cinci persoane bolnave de gripă nouă, în starea cea mai gravă fiind o femeie în vârstă de 35 de ani din Rădăuţi şi bărbatul de 52 de ani, adus marţi la acest spital.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 în judeţul Iaşi a ajuns la 177.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici