Iaşiul este pe locul 1 în România la numărul de persoane infectate cu Sars-Cov-2. Marius Voicescu, DSP Iaşi: "Este efectul concediilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie"

  • Astăzi la Iaşi au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 95 de persoane.
  • În judeţ există focare instituţionale unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni.
  • Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea comunitară şi apariţia unor focare familiale, în urma concediilor.
1776 afișări
Imaginea articolului Iaşiul este pe locul 1 în România la numărul de persoane infectate cu Sars-Cov-2. Marius Voicescu, DSP Iaşi: "Este efectul concediilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie"
Iaşiul este pe locul 1 la numărul de persoane infectate cu COVID. Cei de la Direcţia de Sănătate spun că astăzi au fost confirmaţi pozitiv 95 de oameni. Specialiştii spun că în judeţ există şi focare instituţionale, unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni.
 
Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi, spune că numărul mare de infectări este cauzat, în mare parte, de transmiterea comunitară. Pe lângă asta s-a constatat şi apariţia unor focare familiale.
 
În acest context, locurile în spitale sunt tot mai puţine. Specialiştii spun că trebuie să fim atenţi la transmiterea comunitară, să respectăm măsurile de protecţie şi să evităm aglomeraţia.
 
"Putem face referire şi la prezenţa focarelor de la nivelul judeţului Iaşi. Putem vorbi de un centru de servicii sociale din Iaşi, 2 unităţi medico sociale de pe raca judeţului Iaşi, un alt centru de servicii sociale din Mireceşti. Ar mai fi un centru de recuperare pentru neuropsihici din Hârlău şi putem menţiona şi un spital de paliaţie şi recuperare medicală din Municipiul Iaşi, unde au fost depistate pozitiv în ultimele 2 zile încă 64 de persoane," a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.
 
"Restul pacienţilor trebuie dispensarizaţi, trebuie evaluaţi şi de aici e probleme cu locurile libere la zona de confirmaţi. Din fericire la terapie intensivă mai avem aceea rezervă de 6 paturi din compartimentul de terapie intensivă, de la Spitalul de Neurochirurgie." a precizat Carmen Dorobăţ, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici