ÎCCJ discută contestaţia făcută de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar

Magistraţii instanţei supreme judecă, marţi, contestaţia formulată de fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, la măsura controlului judiciar, dispusă de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală.

346 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ discută contestaţia făcută de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar

ÎCCJ discută contestaţia făcută de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti”, au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

Când DNA l-a înştiinţat că este cercetat sub control judiciar, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Generală a Capitalei şi a demisionat din funcţiile de conducere pe care le deţinea la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici