Ludovic Orban s-a prezentat la Secţia 23 de Poliţie pentru a respecta controlul judiciar

Ludovic Orban s-a prezentat, joi dimineaţă, la Secţia 23 Poliţie din Bucureşti, în cadrul măsurii controlului judiciar impuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, parlamentarul fiind acuzat că i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală.

797 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban s-a prezentat la Secţia 23 de Poliţie pentru a respecta controlul judiciar

Ludovic Orban s-a prezentat la Secţia 23 de Poliţie pentru a respecta controlul judiciar (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ludovic Orban a ajuns, joi dimineaţă, la Secţia 23 de Poliţie din Capitală.

Procurorii DNA au anunţat că Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

"La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti", au anunţat procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Ulterior, la data de 20 martie, Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri 50.000 de euro, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", a mai arătat DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

În urma acuzaţiilor DNA, parlamentarul a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

"Nu am încasat niciun leu. Deodamdată nu am dezamăgit pe nimeni. Instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atâta timp cât sunt implicat intr-un proces de natură penală nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul. Mă simt într-un fel neîndreptăţit dar nu pun în niciun fel la îndoiala activitatea pe care o desfăşoară DNA", a declarat Ludovic Orban la ieşirea din sediul DNA.

Ludovic Orban a mai anunţat atunci şi că îşi dă demisia din funcţiile de conducere pe care le deţinea la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici