Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, în procesiune în zona spitalelor din oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa

  • Icoana va fi purtată în maşină în zona spitalelor şi a principalelor biserici
  • Arhiepiscopia Clujului face apel la credincioşi, medici şi pacienţi să urmărească procesiunea de la ferestre
  • Preoţii susţin că icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde
951 afișări
Imaginea articolului Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, în procesiune în zona spitalelor din oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, în procesiune în zona spitalelor din oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Cluj a anunţat că va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula în ziua de vineri la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, în oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului transmis, miercuri, icoana va fi purtată în maşină în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

”Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici şi pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Icoana va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în spaţiul deschis din spate în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 şi Bistriţa, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului recomandă credincioşilor, medicilor, personalului medical, precum şi pacienţilor să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

”Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde”, au arătat reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului.

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula a fost pictată de preotul Luca din comuna Iclod, judeţul Cluj, în 1681. Aceasta a lăcrimat în 1699 timp de 26 de zile, între 15 februarie şi 12 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici