Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe va ajunge la Zalău

Icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Guadalupe, Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi, va ajunge în 6-7 noiembrie şi la Zalău, în urma solicitării credincioşilor greco-catolici din municipiul sălăjean.

10 afișări
Imaginea articolului Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe va ajunge la Zalău

Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe va ajunge la Zalău

Protopopul greco-catolic al Zalăului, preotul Valer Părău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că prezenţa la Zalău face parte dintr-un pelerinaj desfăşurat în mai multe oraşe din ţară cu scopul de a răspândi cultul pentru Fecioara Maria de la Guadalupe, Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi.

"Pelerinajul în România cu icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Guadalupe va avea loc în perioada 5 -18 noiembrie 2007, iar la Zalău în 6 - 7 noiembrie, la Biserica Greco-Catolică Sfânta Familie. Evenimentul are loc în urma solicitării credincioşilor din diverse parohii din mai multe oraşe din ţară şi a primit acordul Arhiepiscopului Norberto Cardinal Rivera Carrera, Primat al Mexicului. În această privinţă, arhiepiscopul a semnat un act şi l-a parafat cu sigiliul Bisericii mexicane. Scopul este răspândirea cultului pentru Fecioara Maria de la Guadalupe, Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi", a spus Valer Părău.

Protopopul greco-catolic al Zalăului a declarat că în zilele în care icoana va fi în oraş se vor organiza grupe de rugăciuni pentru protejarea vieţii umane nenăscute.

Potrivit sursei citate, icoana este singura apariţie a Maicii Domnului, confirmată de Biserica Catolică, în care ea apare însărcinată.

Icoana a apărut în 1531 în mod miraculos pe tilma (n.r. - manta fără mâneci, prevăzută cu o gaură la mijloc prin care se trage peste cap) lui Juan Diego, vizionarul de la Guadalupe, Mexic. Portretul Fecioarei păstrează în mod miraculos culorile din 1531, iar tilma care îi serveşte drept suport păstrează inclusiv proprietăţile naturale.

"Putem să vedem în acest portret chipul autentic al Fecioarei Maria, Maica lui Isus şi Femeia din Apocalipsă. Însărcinată, Ea ne descoperă dorinţa Ei de Maternitate asupra fiecăruia dintre copiii Ei şi asupra întregii lumi pentru a stabili adevărata Pace, aşa cum a realizat-o în Mexic după apariţiile Sale", a conchis preotul Valer Părău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici