Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Neamului, purtată în procesiune

Sute de oameni au venit, sâmbătă, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului să se închine la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, aceasta urmând să fie purtată în procesiune, cu ocazia hramului lăcaşului de cult.

1627 afișări
Imaginea articolului Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Neamului, purtată în procesiune

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Neamului, purtată în procesiune

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sărbătoreşte în fiecare an, în 12 iulie, pe Maica Domnului Prodromiţa, ocrotitoare rânduită încă de la sfinţirea lăcaşului de cult. În 2011, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost aşezată spre închinare, de către patriarhul Daniel, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, o copie a icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa a fost scoasă sâmbătă din Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi lăsată spre închinare într-un baldachin amenajat la intrarea în lăcaşul de cult.

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, icoana va fi purtată în procesiune, în jurul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, apoi va fi dusă din nou în baldachin şi lăsată până duminică.

Duminică, după slujba de sfinţire a apei - agheasma mică şi acatistul Maicii Domnului Prodromiţa, la Paraclisul Catedralei Neamului va avea loc Sfânta Liturghie, oficiată de preasfinţitul Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul patriarhului Daniel, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura a fost realizată în Grecia. Ea este o reproduce fidelă, în mărime naturală, a icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos, atât în ceea ce priveşte pictura, cât şi ferecătura, lucrată din argint bogat ornamentat, aurită pe alocuri, având coroanele Maicii Domnului şi Mântuitorului Hristos împodobite cu pietre preţioase.

Icoana originală a Maicii Domnului Prodromiţa a fost pictată la Iaşi, în anul 1863, şi dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul sau Prodromu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici