Identificarea cadavrelor militarilor israelieni se face extrem de anevoios

Identificarea cadavrelor militarilor care se aflau în elicopterul prăbuşit, luni, la Fundata - Zărneşti se face extrem de anevoios, a declarat, joi, un oficial militar israelian, prezent la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, din judeţul Buzău.

23 afișări
Imaginea articolului Identificarea cadavrelor militarilor israelieni se face extrem de anevoios

Identificarea cadavrelor militarilor israelieni se face extrem de anevoios (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Potrivit acestuia, operaţiunea de identificare a cadavrelor celor şase militari israelieni morţi în accidentul de la începutul săptămânii decurge extrem de încet. Oficialul nu a putut preciza câte ore va mai dura această operaţiune, însă a lăsat să se înţeleagă că aceasta s-ar putea termina spre orele serii, sau chiar mai târziu.

Militarul israelian a precizat că în aceste condiţii ceremonialul anunţat la baza aeriană de la Boboc, în timpul căreia sicriele militarilor vor fi urcate la bordul unui avion de transport de tip Hercules, cu care vor fi duse în Israel, ar putea avea loc spre miezul nopţii.

Echipele de specialişti israelieni au recuperat, miercuri, toate cadavrele de la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian, după care experţii au trecut la identificarea celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Fundata - Zărneşti.

Joi dimineaţă, echipele de anchetatori nu au putut relua cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian în Munţii Bucegi din cauza ceţii foarte dense, astfel că au rămas la o stână şi la refugii din apropiere, potrivit şefului Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc.

"E vreme închisă până la 1.700 de metri. E un nor foarte dens şi nu se vede aproape nimic. E foarte periculos. Noi am vrut să pornim de la ora 07.30, dar nu s-a putut. Deocamdată, se aşteaptă ridicarea norului", a spus Boboc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici