Igaş: Cazul legat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu este o acţiune a DNA

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a spus sâmbătă că întregul caz legat de tentativa de mituire a secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu nu este de competenţa MAI, ci este o acţiune a DNA, al cărei rezultat va trebui comunicat de instituţia în cauză.

18 afișări
Imaginea articolului Igaş: Cazul legat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu este o acţiune a DNA

Igaş: Cazul legat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu este o acţiune a DNA (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Zalău, că imaginea MAI a avut de suferit în ultima vreme, lucru care trebuie remediat.

De asemenea, referitor la cazul presupusei mite ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, Traian Igaş a spus că aceasta este o acţiune a DNA, al cărei rezultat va fi făcut public de reprezentanţii instituţiei în cauză.

"Cazul privind mituirea lui Dan.Valentin Fătuloiu e o acţiune a DNA şi ei vor trebui să ne zică rezultatul. Nu vreau să comentez mai mult, nu ţine de ministerul meu acest comentariu", a declarat Traian Igaş.

Întrebat dacă a fost începută o anchetă pentru a se stabili dacă există vreo legătură între Dan Valentin Fătuloiu şi şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, Aurelian Şoric, ministrul nu a infirmat acest lucru, precizând doar că se lucrează la un raport care va fi prezentat marţi.

De asemenea, întrebat dacă şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, Aurelian Şoric, ar trebui să îşi dea demisia de onoare, după cum afirma fostul ministru Vasile Blaga, Traian Igaş a spus că nu a văzut nicio demisie până acum şi că "sunt puţini oameni de onoare în România".

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici