Igaş: În măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală, însă trebuie ţinut cont şi de opinia Bisericii Ortodoxe Române.

191 afișări
Imaginea articolului Igaş: În măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală

Igaş: În măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti dacă susţine, personal, legalizarea prostituţiei în România, ministrul Traian Igaş a declarat că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală.

"Ar trebui să aducem în ecuaţie toate elementele. Pe de-o parte trebuie să ţinem cont şi de părerea Bisericii Ortodoxe Române", a declarat ministrul Traian Igaş.

În 21 iunie, Camera Deputaţilor a respins cu 225 de voturi "împotrivă", 30 de voturi "pentru" şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice, iar Guvernul nu a susţinut acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor a fost forul decizional. Senatul respinsese, la începutul luni martie 2011, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei.

Silviu Prigoană a propus în proiectul de lege ca activităţile cu caracter sexual să se desfăşoare în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2010 privind traficul de persoane notează că Guvernul României nu respectă în totalitate standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane şi nu a prezentat o situaţie privind anchetarea traficanţilor care exploatează victimele prin muncă, documentul consemnând faptul că autorităţile române au raportat un caz în care doi membri ai unui important partid politic (Robert Negoiţă şi Nicolae Bănicioiu, de la PSD-n.r.) au fost implicaţi în exploatarea sexuală a unor femei.

Procesul în care au fost deferiţi justiţiei patru bărbaţi acuzaţi de recrutarea a 80 de fete pe care le-au racolat pentru evenimente de modă, dar le-au plasat ca prostituate de lux, a început în luna noiembrie 2010, la Tribunalul Ialomiţa, unde sunt citaţi ca martori cei doi politicieni. Următorul termen este în 29 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici