Igaş l-a trimis pe şeful Poliţiei Române la Deta. Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul, făcută de şeful Poliţiei locale

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat luni că a dispus o anchetă la Deta, unde se află şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiii primarului din localitate şi alţi trei bărbaţi sunt cercetaţi în urma scandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie.

1984 afișări
Imaginea articolului Igaş l-a trimis pe şeful Poliţiei Române la Deta. Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul, făcută de şeful Poliţiei locale

Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a dispus o anchetă în cazul scandalului de la Deta, Igaş a precizat: "Da, în momentul de faţă domnul Popa Liviu e la faţa locului şi desfăşoară ancheta".

Igaş a mai spus că va comunica informaţiile în legătură cu acest caz în momentul în care se va finaliza această anchetă administrativă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus, duminică, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta a cauzei în care sunt cercetaţi fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel şi Călin Roman, precum şi Radu Gherghe, Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu, se arată într-un comunicat de luni al Parchetului instanţei supreme.

Cei cinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv "portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire".

Cauza va fi instrumentată de procurorii Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Sesizarea la 112 în legătură cu scandalul din Deta a fost făcută de şeful Poliţiei locale, potrivit ofiţerului care a preluat apelul.

Poliţia Română preciza, într-un comunicat de presă, că în momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflau poliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici