Igaş, la Uricani: Se pare că în mină erau dotări, condiţiile nu erau chiar rele

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că trupurile celor cinci electricieni morţi vor fi scoase din mina de la Uricani şi trimise la Spitalulul Judeţean din Petroşani, el precizând, răspunzând unei întrebări, că în mină condiţiile nu erau "chiar rele".

99 afișări
Imaginea articolului Igaş, la Uricani: Se pare că în mină erau dotări, condiţiile nu erau chiar rele

Igaş, la Uricani: Se pare că în mină erau dotări, condiţiile nu erau chiar rele (Gabriel Petreascu/Arhiva Mediafax Foto)

El a ţinut să transmită condoleanţe familiilor electricienilor morţi, precizând că "este regretabil" ce s-a întâmplat la Uricani.

Ministrul a spus la Realitatea TVtrupurile celor cinci vor fi scoase din mină şi transportate la Spitalul Judeţean din Petroşani, iar procurorul de caz "va face cele necesare".

El a spus că se asigurase, înainte de aflarea deznodământului, că toate efectivele MAI din zonă erau mobilizate. "Eram pregătiţi pentru situaţii mai bune, dar nu s-a mai putut face nimic", a spus ministrul.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple cu mineritul în Valea Jiului, în condiţiile în care au avut loc, în timp, mai multe tragedii, Igaş a răspuns că din dicuţiile cu cei respeonsabili se pare că în mină condiţiile nu erau "chiar rele", existând "dotări". "Din păcate se întâmplă şi evenimente nefericite", a adăugat Igaş.

Întrebat dacă familiile vor fi ajutate, Igaş a spus că se analizează variante.

Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a declarat, sâmbătă seară, că familiile celor cinci persoane date dispărute în mină au fost anunţate "despre ce e mai rău", precizând că "se pare că, nimeni nu a mai supravieţuit".

Primarul a afirmat că echipele de salvatori se străduiesc să scoată trupurile celor cinci victime din subteran, precizând că acestea sunt dezmembrate şi trebuie "împachetate".

El a spus că este vorba despre o tragedie şi că familiile au fost anunţate.

"Se pare că nu a supravieţuit nimeni", a spus primarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici