Igaş: Nu s-a luat o decizie privind angajarea răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că nu există nicio decizie, nici la nivelul Guvernului, nici al coaliţiei, privind angajarea răspunderii Guvernului pe legea prin care alegerile parlamentare şi locale se comasează.

222 afișări
Imaginea articolului Igaş: Nu s-a luat o decizie privind angajarea răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor

Igaş: Nu s-a luat o decizie privind angajarea răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Igaş a precizat că proiectul de lege al MAI privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare a intrat în dezbatere publică, acesta urmând să fie "îmbunătăţit" înainte de a fi discutat în Guvern.

Ministrul a spus, răspunzând unor întrebări, că până la momentul de faţă în MAI nu s-au făcut calcule privind un număr de parlamentari, criticile opoziţiei faţă de faptul că proiectul ministerului nu ia în calcul reducerea parlamentarilor fiind, potrivit lui Igaş, "interpretări" eronate.

Igaş a precizat că stabilirea numărului de parlamentari va face obiectul unui alt proiect legislativ.

Ministrul a afirmat că şi capitolul privind pedepsele pentru infracţiuni electorale poate fi modificat în urma dezbaterii publice.

"Sunteţi foarte grăbiţi să aflaţi toate dedesubturile" a replicat Igaş întrebărilor repetate ale jurnaliştilor despre scăderea pedepselor privind mita electorală.

Ministrul a afirmat că prin comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare se realizează o economie de fonduri bugetare, dar şi o mai bună funcţionare a instituţiilor statului.

"În campania electorală foarte multe instituţii ale statului nu au un randament foarte bun şi riscăm să le ţinem blocate tot anul viitor", a explicat el.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind comasarea alegerilor parlamentare şi locale şi pentru proiectul privind promovarea judecătorilor la ICCJ, cel mai probabil săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici