Video VIDEO CNAIR: 47 de drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui, în continuare închise circulaţiei / Toate autoturismele, rămase blocate, au fost scoase de pe autostradă/ ISU intervine în Ialomiţa. LISTA drumurilor ÎNCHISE

Poliţia Română a anunţat că mai multe sectoare de drumuri naţioanle sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului, printre care şi Autostrada Soarelui Bucureşti - Constanţa.

35694 afișări

UPDATE 15:42 Harta înzăpezirilor, activată de Ministerul Transporturilor: starea drumurilor şi a CFR în timp real

Ministerul Transporturilor a lansat vineri o platformă web pentru informarea în timp real cu privire la infrastructura afectată de înzăpeziri.

Harta este publicată pe site-ul http://www.mt.gov.ro/ harta interactivă cu starea infrastructurii de transport afectată de înzăpeziri şi este este disponibilă la link-ul: http://goo.gl/jJWIJu.

Platforma prezintă în timp real şi în mod dinamic sectoarele de drumuri cu circulaţia închisă sau ingreunată. De asemenea, sunt prezentate şi sectoarele de cale ferată cu circulaţia trenurilor întreruptă sau îngreunată precum şi zonele de intervenţie a plugurilor simple şi hidraulice ce acţionează pentru eficientizarea traficului pe calea ferată. Pe hartă pot fi vizualizate în timp real şi codurile meteorologice pe judeţe.

Harta este actualizată permanent de către echipele operative ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CFR SA şi CFR Călători.

UPDATE 13:31 La ora 12.30, 47 de drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui erau închise circulaţiei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii că din cauza condiţiilor extreme de iarnă unele tronsoane de drumuri şi chiar autostrăzi sunt închise, iar pe altele circulaţia se desfăşoară cu restricţii de tonaj.

UPDATE 13:28 Militarii intervin pentru deblocarea autovehiculelor pe Autostrada Soarelui

Militarii români acţionează pe Autostrada Soarelui (A2) cu mijloace tehnice de mare tonaj pentru deblocarea autovehiculelor şi degajarea drumului; echipe de militari acţionează şi pe DN2A şi DN22 pentru înlăturarea efectelor căderii masive de zăpădă, anunţă MApN.

„Pe autostradă, la kilometrul 196, din sensul de mers spre Constanţa, sunt 15 militari cu 3 mijloace tehnice de mare tonaj, între care şi un autotractor şenilat, pentru deblocarea autovehiculelor şi eventual salvarea celor prinşi acolo”, a declarat Florin Jipa, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină în primă urgenţă, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române.

UPDATE 12:00 Examenul pentru obţinerea permisului de conducere, suspendat la Braşov din cauza vremii

Aproape 60 de persoane din Braşov nu pot da, vineri, examenul pentru obţinerea permisului de conducere, proba practică fiind suspendată deoarece majoritatea şoselelor sunt acoperite de gheaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Examenul pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere a fost suspendat la solicitarea prefectului judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă şi gheaţă pe majoritatea şoselelor braşovene.

"Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, la propunerea şefului Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Braşov, prefectul Ciprian Băncilă a decis ca vineri să se suspende proba de examinare practică pentru obţinerea permisului de conducere“, a anunţat Prefectura Braşov, într-un comunicat.

Cei 57 de candidaţi vor fi reprogramaţi să susţină proba practică la o dată ulterioară.

UPDATE 11:06 Balize de semnalizare rupte de vânt pe autostrada Nădlac-Arad

Mai multe balize de semnalizare au fost rupte de vânt, vineri, pe autostrada Nădlac-Arad, fără să fie blocată circulaţia maşinilor, iar şoferii sunt sfătuiţi să fie prudenţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Balizele au fost rupte de vânt pe toţi cei 30 de kilometri ai tronsonului Pecica-Nădlac al autostrăzii Nădlac-Arad.

Cele mai multe balize de semnalizare au căzut pe partea mediană a autostrăzii, iar altele pe carosabil, fără a bloca circulaţia.

Echipajele Poliţiei se află pe teren pentru a atenţiona şoferii asupra situaţiei, iar pe panourile electronice de pe autostradă sunt afişate mesaje de atenţionare.

Autostrada Nădlac-Arad leagă România de vestul Europei.

În cursul nopţii de joi spre vineri, s-au înregistrat probleme şi pe tronsonul de autostradă cuprins între Balinţ-Remetea Mare, unde pe cei circa 28 de kilometri au fost rupte în jur de două sute de balize.

Zona a fost curăţată, iar la ora transmiterii acestei ştiri în zonă nu sunt probleme.

Vestul ţării se află sub cod galben de vânt puternic.

UPDATE 10:31 Mai multe maşini sunt blocate în Ialomiţa, din cauza zăpezii; ISU intervine

Reprezentanţii ISU Ialomiţa intervin, vineri, la mai multe maşini sunt blocate din cauza zăpezii, autoutilitarele Drumurilor Naţionale deplasându-se în faţa ambulanţelor pentru a debloca drumurile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Sunt ceva maşini blocate în trafic în Ialomiţa", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea.

Potrivit acesteia, la ieşirea din Slobozia o dubă a rămas înzăpezită, la fel şi la la Jilavele o maşină care transporta pâine înzăpezită, iar la Făcăeni o maşină este înzăpezită cu o persoană înăuntru.

"Avem la Colelia o bătrână cu probleme respiratorii care a cerut intervenţia ambulanţei la domiciliu, în Grindu tot aşa, o persoană cu probleme dermatologice şi la Făcăeni o persoană cu probleme de respiraţie. Se acţionează la toate cazurile, au plecat autoutilitare de la Drumuri Naţionale, merg în faţa ambulanţelor, se colaborează şi cu Primăria. Atât cât se poate, Primăria îi aduce cu tractoare, cu utilaje, până la un drum naţional, de acolo oamenii sunt preluaţi cu ambulanţa”, a spus Lăcrămioara Chirea.

Toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa sunt închise, vineri, din cauza condiţiilor meteo.

UPDATE 10:09 Poliţia Română anunţă că Autostrada Bucureşti-Constanţa este închisă, fiind blocate alte 50 de sectoare de drumuri naţionale. În judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa toate drumurile sunt închise.

În judeţul Buzău sunt închise DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, E 85, DN 2C Buzău - Slobozia, iar în Vrancea pe DN 2N Bogza-Dumbrăveni, DN 23 A Gogolanu - Ciorăşti, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti. În Galaţi este închis DN 24 D Tuluceşti - limita Vaslui, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 22 B pe dig, către Brăila, DN 25, Şendreni - Hanu Conachi.

În Ilfov sunt închise DN 2 Afumaţi - limita cu judeţul Ialomiţa. şi DN 4, DN 4 (intersecţia cu DNCB – limita jud. Călăraşi), DN3 Brăneşti, către Călăraşi. În Ialomiţa DN 21 Bărăganu-Ţăndărei, DN 2C Slobozia - Buzău, DN 2, DN 2A. În Tulcea, DN 22 E 87 Măcin - Tulcea, către Constanţa, DN 22 E Garbăn - IC Brătianu, DN 22D Măcin-Horia-Ciucurova , DN 22A Cataloi - Topolog, DN 22F Nalbant - Horia ,

Toate porturile de la Marea Neagra sunt închise incepând cu ora 01.30. Au fost anulate, în total, 27 de trenuri pe ruta Bucureşsti – Constanţa, anunţă Poliţia Română.
Pentru gestionarea fenomenelor meteo, suplimentar faţă de dispozitivele curente, la aceasta orăa acţionează peste 2600 de poliţişti cu peste 1840 de mijloace auto.

UPDATE 09:28 Mai multe maşini, blocate pe A2. Autoturismele, conduse de poliţişti la ieşirea de pe autostradă

Un microbuz în care de aflau nouă persoane a rămas blocat pe A2, după ce autostrada a fost închisă. Alături de microbuz erau şi alte maşini, acestea deplasându-se, în prezent, în coloană controlată, însoţite de poliţişti, către ieşirea de pe A2.

Microbuzul nu a mai putut înainta de la kilometrul 77 din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, acesta având nouă pasageri. Tot pe autostradă au rămas blocate şi alte maşini, echipaje ale poliţiei rutiere intervenind pentru a conduce autoturismele către ieşirea de pe A2.

UPDATE 09:15 Prahova: Trei persoane rănite după un accident; drumul care leagă Sinaia de Cota 1400 - închis 

Trei persoane au fost rănite, vineri dimineaţă, pe Drumul Naţional numărul 72, care leagă Ploieştiul de Târgovişte, în urma coliziunii dintre două maşini, iar drumul care leagă Sinaia de Cota 1400 a fost închis circulaţiei, din cauza ninsorii.

UPDATE 08:30 Drumurile din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa, închise complet

Din cauza zăpezii şi a viscolului sunt închise A2 Bucureşti-Constanţa şi toate drumurile naţionale şi judeţene din Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Sunt închise şi drumuri din judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, Ilfov, şi Tulcea, transmite Poliţia Română.

În judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene. Circulaţia este închisă şi pe A2.

Potrivit poliţiştilor, în judeţul Buzău sunt închise DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila. E 85, DN 2C Buzău - Slobozia, iar în Vrancea pe DN 2N Bogza-Dumbrăveni, DN 23 A Gogolanu - Ciorăşti, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti. În Galaţi este închis DN 24 D Tuluceşti - limita Vaslui iar în Ilfov DN 2 şi DN 4. În Ialomiţa DN 21 Bărăganu-Ţăndărei, DN 2C Slobozia - Buzău, DN 2, DN 2A.

În Tulcea circulaţia este închisă pe DN 22 de la km 227 către Constanţa. În judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene. Circulaţia este închisă şi pe A2.

Un autoturism în care se află două persoane este blocat între Şindriliţa şi Afumaţi, pompierii intervenind. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:30), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

JUDEŢUL BUZĂU:

DN 2B BUZĂU – BRĂILA;
DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA;
DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SĂRAT;
DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL GIURGIU:

DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢUL VRANCEA:

DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI;
DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI;
DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

DN 2B
DN 22
DN 21;
DN 23;
DN 22D;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3A DRAJNA - FETEŞTI;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 CONSTANŢA - OSTROV;
DN22 MIHAI VITEAZU - OVIDIU;
DN2A GIURGENI - CONSTANŢA;
DN3C CONSTANŢA - A4;
DN 39 CONSTANŢA - 2 MAI;
DN 38 AGIGEA - NEGRU VODĂ;
DN 22C MURFATLAR CERNAVODĂ;

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D TULUCEŞTI - LIMITA VASLUI;

JUDEŢUL ILFOV:

DN 2 (E85);

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN 21 BĂRĂGANU - ŢĂNDĂREI;
DN 2C SLOBOZIA - BUZĂU:

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22 DE LA KM 227 CĂTRE CONSTANŢA;

 Drumuri inchise partial (pe un sens):

JUDETUL TELEORMAN:
- DN 51 IZVOARELE – ZIMNICEA (doar sensul IZVOARELE - ZIMNICEA)

Toate porturile de la Marea Neagra sunt inchise incepand cu ora 01.30.

A fost anulata o cursa aeriana pe ruta Bucuresti – Istambul.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: <http://www.cnadnr.ro> www.cnadnr.ro - DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de Facebook <https://www.facebook.com/cnadnr/>

ANM: Posibil COD ROŞU de viscol şi ninsori. Comandament de iarnă la MAI. Ministrul de Interne a cerut numerele de telefon ale şoferilor de pe autospecialele de intervenţie

Vâlcea: Vizibilitate redusă pe Valea Oltului din cauza ninsorii

Pe Drumul Naţional 7 - Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate după ce s-a depus strat de zăpadă iar vizibilitatea nu depăşeşte 10 metri.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat corespondentului MEDIAFAX că probleme sunt în zona localităţii Câineni. "Am fost anunţaţi prin dispecerat ca pe DN 7, în zona Câineni s-a depus zăpadă, iar vizibilitatea este sub 10 metri", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Potrivit sursei citate, utilaje de deszăpezire intervin pe toate arterele acoperite cu zăpadă.

Drumuri restrictionate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone:

JUDEŢUL GIURGIU:

DN 5B GIURGIU – GHIMPAŢI

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24
DN 25
DN 25A
DN 26
DN 26A
DN 2B
DN 22B

JUDEŢUL BUZĂU:

DN 10

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferi sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă

”Având în vedere mesajele de avertizare cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.” se precizează într-un comunicat de presă.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru Bucureşti şi alte 11 judeţe din sud-estul ţării, valabil vineri între orele 02.00 - 18.00, şi cod galben pentru alte 15 judeţe, care intră în vigoare joi, la ora 22.00, fiind valabil până vineri, ora 20.00.

Codul portocaliu de ninsori şi viscol va intra în vigoare vineri, la ora 02.00, fiind valabil până la ora 18.00, anunţă meteorologii.

"În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) şi în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada", informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au emis şi o avertizare de tip cod galben de ninsori pentru 15 judeţe, valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 22.00 - 06 ianuarie, ora 20.00

"În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde sudul, centrul şi estul ţării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei", transmite ANM

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici